Waarom bloggen goed is

01 Apr 2021
blogseo

Eerst en vooral is bloggen belangrijk om je klanten of gebruikers op de hoogte te houden van waar jij als bedrijf voor staat. Een blog is een handige en goedkope manier om jezelf en je bedrijf in de kijker te zetten. Je klanten doen een beroep op je omwille van je expertise en je kennis. Dus waarom zou je dit dan niet aan de wereld kenbaar maken met een blog?

In een blog ben je bovendien volledig vrij om te vertellen wat je wil. Je kunt zaken delen precies op de manier waarop jij dit leuk vindt, in jouw eigen stijl, met de foto’s of andere illustraties die jij verkiest. Een goede blog toont dus als het ware waar jij voor staat en wie jij bent. En dit is een zeer krachtig middel om nieuwe klanten naar jouw zaak te lokken.

Daarnaast is het zo dat Google houdt van blogs. Veel mensen die een bepaalde zoekterm in Google ingeven, bekijken meestal de resultaten die het hoogst gerangschikt zijn. Vul je de blog van je bedrijfswebsite regelmatig aan met nieuwe content in de vorm van artikelen of posts die lekker vlot lezen, dan zorgt het algoritme van Google ervoor dat je hoger in de ranking verschijnt. Handig en onmisbaar om je bedrijf bekend te maken!

Niets dan voordelen

Een blog heeft verder als voordeel dat je er oneindig naar kunt linken. Je kunt diverse sociale media inzetten om mensen op het bestaan van je blog te wijzen. Artikels delen via Facebook, Instagram, Twitter: het zorgt allemaal voor grotere naamsbekendheid. Deel jij een link naar jouw blog, dan is de kans groot dat je vrienden of kennissen de link ook verder delen. Zo krijg je als het ware een digitale versie van de mond-aan-mond-reclame die zo belangrijk is voor jouw bedrijf.

What's next?

Een blog heeft dus veel voordelen, maar hoe begin je hieraan? Om een goede blog op te stellen en regelmatig aan te vullen, moet je een goed plan hebben. Je zorgt best voor een soort overzicht, waarin je uitstippelt waarover je wil gaan schrijven en wanneer je dit gaat doen. Je stelt voor jezelf best ook concrete doelen, die je dan ook uitvoert. Denk maar bijvoorbeeld aan een blogpost per week of per maand. Digitaal agency Weblighting kan jou hier concreet bij helpen, bel ons dus vandaag nog voor een afspraak en eerste kennismaking!

logo

Weblighting is een creative software bedrijf gespecialiseerd in web en mobile apps.

Met de laaste nieuwe technologie, helpen wij onze klanten hun doelen bereiken.

© 2023 Weblighting. All rights reserved.
BTW BE0674.641.334